Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Πρόγραμμα "Μεταξύ Κρήτης και Κύπρου"



H ολοκληρωμένη εργασία του προγράμματος με τίτλο: «Μεταξύ Κρήτης και Κύπρου», η οποία εκπονήθηκε έπειτα από συνεργασία του Marco Polo System g.e.i.e. και της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, παρουσιάστηκε κατά την 19/08/2011 στο Δημαρχείο Χανίων.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται καταγραφή βενετικών μνημείων που αναφέρει ο Giuseppe Gerola στο πολύτομο έργο του μετά από χρόνια ερευνών ανά το νησί στις αρχές του αιώνα:
• Gerola, G. (1905-1932), Monumenti Veneti dell’ isola di Creta, I-IV, Venice: Istituto veneto di scienze, lettere ed arti.
καθώς και σύγχρονες έρευνες.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος θα περιλαμβάνουν έκδοση βιβλίου, με τίτλο «Μεταξύ Κρήτης και Κύπρου», το οποίο έχει ήδη εκδοθεί στα Ιταλικά και πρόκειται σύντομα να εκδοθεί και στην ελληνική γλώσσα, κυκλοφορία του καταλόγου των μνημείων σε ηλεκτρονική μορφή, έκδοση και κυκλοφορία ιστορικού άτλαντα υπό μορφή χάρτη, βιβλίου, cd, και ανάρτηση όλων των παραπάνω στο διαδίκτυο.



"Στο μεταξύ, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας του Δήμου Χανίων και του Marco Polo System g.e.i.e., τη Δευτέρα 22 Aυγούστου θα καταπλεύσει στο ενετικό λιμάνι των Χανίων το ιστιοφόρο «ARINA», το οποίο απέπλευσε από τη Βενετία την 1η Ιουλίου 2011, πραγματοποιώντας στάσεις σε όλα τα λιμάνια των τότε κτήσεων της Βενετίας (Κερκυρα - Πύλος - Κύθηρα - Γραμβούσα - Κίσσαμος - Χανιά).



Κατά τη διάρκεια της άφιξης του ιστιοφόρου έχει προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων, όπως: Υποδοχή Ιστιοφόρου και πληρώματος, χορευτικό αναρριχητικό δρώμενο από δύο ειδικευμένους χορευτές από τη Βενετία,προβολή video από το ταξίδι του ιστιοφόρου, προβολή διαφανειών, απαγγελία ριζίτικου και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο των "Γραμπουσίων 2011".



Πηγές:

http://www.chania.gr/press-release/municipality-press-releases/hghff.html
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_19/08/2011_402865
http://www.marcopolosystem.it/