Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Πρωτοβουλία για Γεωτουρισμό μεταξύ Κρήτης και Κύπρου

Εν μέσω κρίσης σημειώνονται ορισμένες ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες, αρκεί φυσικά να μην περιοριστούν στην άντληση κοινοτικών πόρων, αλλά να έχουν αποτέλεσμα και, όπως πάντα στο ΤΟΠΙΟ τονίζουμε συμμετοχή και έκφραση του συνόλου της τοπικής κοινωνίας.


εκίνησαν οι εργασίες της πρώτης συνάντησης των εταίρων για το έργο "Γεωτουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη Όρη Ιτάνου Κρήτης-Όρος Τρόοδος Κύπρου", στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Διασυνοριακή Συνεργασία Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013».
Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Σητείας με την επίσκεψη των Κυπρίων Εταίρων στον Δήμαρχο Σητείας κ. Πατεράκη.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για το έργο που υλοποιείται στις δύο περιοχές, στον ορεινό όγκο της Σητείας και στο όρος Τρόοδος της Κύπρου και στις προοπτικές που δημιουργούνται για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, δύο από τους βασικούς στόχους του προγράμματος.
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Χατζηνάκης.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην περιοχή του Καρυδίου, όπου και  θα υλοποιηθεί το βασικό έργο για τη δημιουργία του Γεωπάρκου και του κέντρου ενημέρωσης και διαχείρισής του, στον παλιό αστυνομικό σταθμό του χωριού."

Πηγή: www.cretalive.gr